Folkgroep Blunt duikt studio in voor zesde album

De Moorseelse folkrockband Blunt is momenteel in de studio bezig met de opnames van hun zesde album. Van links naar rechts zien we Gino Verstraete, Yannick Swennen, Jurgen Demeyere, Stijn Deldaele en Pieter Nuyttens. (Foto TGM)
Redactie KW

De bandleden van de Moorseelse band Blunt zijn momenteel druk bezig in de studio met de opnames van hun nieuwe album. Het is ondertussen al de zesde langspeler van de groep die dit jaar ook zijn 15-jarige bestaan viert. Met enkele nieuwe leden waait alvast een nieuwe wind op het podium en studio.

“Sinds ons laatste album ‘Both sides’ uit 2013 hebben we een nieuwe gitarist Jurgen Demeyere en violist Yannick Swennen”, vertelt drummer Gino Verstraete. “Vooral een violist vinden was een hele opgave, maar zonder viool klinken we ook niet als Blunt. Na lang zoekwerk werd ik vorig jaar op reis opgebeld door een jonge gast uit Hasselt. De 21-jarige Yannick was heel enthousiast om bij ons te komen spelen, ondanks de verre afstand. We hebben even moeten aanpassen met de repetities maar het lukt goed.”

De nieuwe bandleden zorgen voor een nieuwe wind in de band en dat zal ook te horen zijn op de nieuwe plaat die op 25 november wordt voorgesteld in De Kreun. “Naar mijn mening klinkt hij volledig anders dan de vorige”, licht zanger en keyboardist Pieter Nuyttens een tipje van de sluier. “We gaan iets meer in de richting van new folk. We gaan opnieuw in zee met Didier Deruyter en met Peter Claes, die al eerder werkte met Flip Kowlier, The Sore Losers, Hooverphonic en andere artiesten.”

(TG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier