Flor haalt finale ‘Junior Eurosong’ niet

© VRT - Lies Willaert
Redactie KW

Helaas, Flor Busschaert uit Westouter zal ‘Junior Eurosong’ niet winnen.

Sinds maandag 26 september zit ‘Junior Eurosong 2011’ zich in de laatste rechte lijn. Vrijdag 30 september wordt de finale live uitgezonden op Ketnet, maar er zijn voorafgaand nog vier voorrondes. Daarin nemen twee kandidaten het telkens tegen elkaar op. Het is de vakjury, met onder meer Miguel Wiels en Tom Dice, die beslist.

De enige West-Vlaming onder de acht kandidaten is Flor Busschaert (13) uit Westouter. Hij mocht donderdagavond zijn liedje zingen. In zijn aflevering moest hij het opnemen tegen een andere jongen, Vince, en helaas, die laatste kreeg de vakjury aan zijn kant. Juryvoorzitter Miguel Wiels legde het als volgt uit : “Het zijn twee supergetalenteerde gasten, met twee totaal verschillende stijlen, wat het voor ons niet makkelijk maakte. Het hele pakket is belangrijk en daarom hebben we uiteindelijk gekozen voor Vince.”

De finale van ‘Junior Eurosong’, zonder Flor dus, wordt rechtstreeks uitgezonden op Ketnet, op vrijdag 30 september om 17.45 uur. De winnaar mag begin december naar Armenië om ons land te vertegenwoordigen op het Junior Eurovisiesongfestival.

(MiCo)