Fleddy Melculy mag dit jaar Burgrock in Blugge afsluiten

19/04/17 om 20:29 - Bijgewerkt om 20:28

Op dinsdag 11 juli kun je op de Burg in Brugge het gratis festival Burgrock bijwonen.

Fleddy Melculy mag dit jaar Burgrock in Blugge afsluiten

© Fleddy Melculy

De dertiende editie wordt rond 22.45 uur afgesloten door Fleddy Melculy. Volgens de enen de redders van de inlandse metalscene, volgens anderen de Kenji Minogue van het genre. In elk geval: ambiance gegarandeerd. Voorts wordt het avondprogramma van Burgrock, dat om 20 uur van start gaat, ingevuld door het Gentse viertal Elektrik Blue, vorig jaar de winnaars van de Burgrockrally, en ZwartWerk, drie Nederlandstalige rappers en een dj afkomstig uit Angola/Congo en met Mechelen als thuisbasis.

De rockrally van Burgrock begint al om 15 uur. 211 bands schreven zich in voor het concours Commarocks in het Brugse jeugdhuis Comma. Voor een deskundige jury gaven in de paasvakantie zestien artiesten en bands het beste van zichzelf. Vijf van hen krijgen de kans om het ook op de Burg waar te maken. Opvallend: bij de geselecteerden zit geen enkele West-Vlaamse band, maar laat dit straks de pret niet drukken.

(svv)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!