Finale ‘Mijn Pop-uprestaurant 2016’ wordt uitgevochten op het strand van Knokke-Heist

Onder toeziend oog van schepen van Toerisme Anthony Wittesaele worden twee gloednieuwe pop-uprestaurants gebouwd met zicht op zee
Redactie KW

Het VTM-programma ‘Mijn Pop-uprestaurant 2016’ is aan een seizoen boordevol verrassingen bezig, zoveel is zeker.

Dat het een seizoen boordevol verrassingen is, was al duidelijk. Daar wordt, met de finale in het vooruitzicht, nog een flinke schep bovenop gedaan. Die finale zal immers niet in Antwerpen, Genk of Kortrijk gespeeld worden, maar wel op een gloednieuwe locatie. Momenteel wordt alles in gereedheid gebracht om twee pop-ups te bouwen… met zicht op zee. De twee finalisten openen hun pop-up op vrijdag 20 mei 2016 in Knokke-Heist.

Knokke-Heist is niet alleen de thuishaven van jurylid Sergio Herman, de stad is ook een heus culinair mekka. Het meest noordoostelijke hoekje van ons land telt maar liefst 25 Michelinsterren in een straal van 25 kilometer. Per 100.000 inwoners heeft de kuststad en haar omgeving waarschijnlijk de meeste sterren ter wereld. Dé ideale ligging dus voor de twee finale pop-uprestaurants. Ook in Knokke-Heist komen de pop-ups zij aan zij te staan. Het interieur en de concepten blijven ongewijzigd en de burenstrijd gaat genadeloos verder. Lunchen of dineren bij zonsondergang en met zicht op zee kan vanaf vrijdag 20 mei 2016.

“We verwelkomen Mijn Pop-uprestaurant 2016 met open armen op ons strand van Knokke-Heist”, zegt burgemeester Lippens. “Niet alleen op het strand is het aangenaam vertoeven, ze zijn ook nog eens omringd door heel wat topchefs en culinaire restaurants. Ik ben alvast heel benieuwd naar de twee overblijvende restaurantconcepten en kom zeker en vast eens proeven.”

De voorbije weken werd in elke stad op zoek gegaan naar de beste pop-up. In Antwerpen werd dat Jalapeño Loco, in Genk Kommáti. Op donderdag 5 mei 2016 weten we welk restaurant in Kortrijk overblijft: Strombowli of Mémé Gusta. Voor welke twee finalisten de ultieme verhuis is weggelegd, moet de komende weken nog blijken.