Filmmaker uit Veurne valt in de prijzen op World Soundtrack Awards

De Veurnse filmmaker Jan Bultheel viel woensdagavond in de prijzen. © MF
Matthias Feyen
Matthias Feyen Redactie KW

De uitreiking vond plaats op het Film Fest Gent.

De uitreiking van de World Soundtrack Awards vond plaats in de Gentse Capitole. Voor de 16de editie focuste Film Fest Gent op origineel geschreven muziek uit televisieseries. De prijs voor ‘Best Original Score for a Belgian Production’ ging naar Cafard, de film van de Veurnse filmmaker Jan Bultheel. De muziek werd geschreven door Hans Helewaut.

De prijs is een opsteker voor de cineast, want vorige maand greep de film nog naast twee Ensors op het Filmfestival Oostende, namelijk die voor het beste scenario (Jan Bultheel) en die voor beste muziek (Hans Helewaut).

“Het is heel mooi dat we twee nominaties in de wacht hebben gesleept. Vooral de nominatie voor beste muziek vind ik een mooie erkenning voor Hans Helewaut. Hij draait al lang mee in de muziekwereld. Ik gun het Hans voor zijn prachtige muzikale bijdrage aan Cafard”, liet Jan Bultheel toen optekenen.

Concert

Op donderdag 20 oktober wordt het concert van de World Soundtrack Awards herhaald zonder de ceremonie, maar met meer muziek. Dan worden de hoogtepunten uit het programma van woensdag opnieuw opgevoerd, aangevuld met tunes van populaire tv series (Star Trek, Dynasty, The Simpsons, Twin Peaks…).

Het 43ste Film Fest Gent loopt tot 21 oktober.

(MF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier