Filmfestival Oostende strikt Matthias Schoenaerts

© BELGA
Redactie KW

Matthias Schoenaerts komt volgende week naar het Filmfestival in Oostende voor de première van de Franse film Maryland. Daarin vertolkt de Belgische acteur een hoofdrol.

Dinsdag 15 september gaat de Franse film Maryland, met Matthias Schoenaerts in de hoofdrol, in première tijdens Filmfestival Oostende. De Belgische acteur komt ook hoogstpersoonlijk naar Oostende afgezakt om de première bij te wonen.

Sinds zijn Oscarnominatie voor Rundskop in 2011 legde Schoenaerts een indrukwekkend parcours af. Hij vertolkte de ene na de andere grote rol in het gezelschap van internationale sterren en werkte samen met gerenomeerde regisseurs. Zo was hij in de voorbije drie jaar te zien in De rouille et d’os van Jacques Audiard aan de zijde van Marion Cotillard. Hij speelde met onder andere Clive Owen en Mila Kunis in Blood Ties. In The Drop, geregisseerd door Michael Roskam, stond hij op de set met onder andere Tom Hardy en James Gandolfini. In Suite Française was hij de tegenspeler van Michelle Williams en Kirsten Scott Thomas. Dit jaar alleen al gingen vier grote films in première op het festival van Cannes en Venetië : Far from the Madding Crowd met Carrey Mulligan, The Danish Girl met Eddie Redmayne en A Bigger Splash met Tilda Swinton en Maryland met Diane Krüger. Voor deze indrukwekkende jaren wil Filmfestival Oostende Matthias Schoenaerts eren met een Ensor voor Outstanding Achievement.

Ex-soldaat met met posttraumatische stressstoornis

In Maryland geregisseerd door Alice Winocour, speelt Schoenaerts een ex-soldaat met posttraumatische stressstoornis die wordt ingehuurd om de vrouw en het kind van een rijke Libanese zakenman te beschermen. De film werd geselecteerd voor de competitie “Un Certain Regard” op het filmfestival van Cannes. De film is vanaf 30 september te zien in de zalen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier