Filmfestival Oostende rondt programma van elfde editie af

Cargo opent het Filmfestival van Oostende.
Redactie KW

Het Filmfestival van Oostende (FFO) heeft zijn huiswerk voor de komende elfde editie, die plaatsvindt van 8 tot 15 september, helemaal klaar. Dat meldt de organisatie vrijdag. Het filmfestival pakt nog uit met enkele nationale en internationale primeurs.

FFO rondt hun programma af en kan nog uitpakken met enkele opvallende nieuwigheden. Zo zal “Alleen Eline”, de debuutprent van Hugo Van Laere, het festival afsluiten op 15 september. Dat is twee weken voor de uiteindelijke première. Eerder kondigde FFO al aan te openen met de première van “Cargo” van Gilles Coulier. FFO kan ook enkele internationale premières in België voorschotelen en films die het goed deden op het festival van Cannes. Zo zal onder meer “The Beguiled” vertoond worden tijdens de Ladies Night Film. Dat is de jongste prent van Sofia Coppola die in Cannes bekroond werd voor Beste Regie.

Het publiek zal ook kunnen kennismaken met heel wat nieuwe series zoals “Tytgat Chocolat” die dit najaar op de televisiezender één wordt uitgezonden en “It’s showtime” de nieuwe reeks van Bart De Pauw. Ook de reeks “The Sinner” gaat in internationale première in Oostende. In deze dramareeks neemt Jessica Biel de hoofdrol op zich. De ticketverkoop start vrijdag.