Filmfestival Oostende pakt uit met nieuw onderdeel ‘Taste of Europe’

Redactie KW

Het Filmfestival van Oostende (FFO) roept dit jaar naast de gebruikelijke programmatie een nieuw onderdeel in het leven.

Onder de noemer ‘Taste of Europe’ krijgen FFO-bezoekers de kans om tien Europese films te ontdekken. De titels waren succesvol in hun eigen land, maar vonden helaas geen distributie in België.

Filmpareltjes uit alle windstreken

“Door een overaanbod gaan films uit de Europese lidstaten soms aan ons voorbij. Een andere taal, een minder groot marketingbudget en de concurrentie met andere producties zorgt ervoor dat ze aan onze aandacht ontsnappen. Filmfestival Oostende wil met hier verandering in brengen met ‘Taste of Europe’. We willen het Vlaamse publiek laten kennismaken met acht lokale Europese filmculturen uit de verschillende lidstaten. Het nieuwe programma biedt ongeziene filmpareltjes uit alle windstreken”, zegt Peter Craeymeersch van Les Films Du Bord De Mer vzw.

FFO vindt dit jaar plaats van 12 tot en met 20 september. Op de laatste dag van het festival vindt de uitreiking van de Vlaamse filmprijzen plaats. De nieuwe master wordt binnenkort bekendgemaakt.

(MF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier