Filmfestival Oostende geeft het startschot voor negen dagen filmgekte

08/09/17 om 19:25 - Bijgewerkt op 10/09/17 om 15:26

Net voor de start van Filmfestival Oostende 2017 kregen Wim Opbrouck, Gilles Coulier en Sam Louwyck een ster op de 'Walk of Fame' op de Zeedijk in Oostende. Door de aanhoudende regen werd de ster onthuld in het Kursaal van Oostende waar ook de film 'Cargo' in première gaat vanavond.

Filmfestival Oostende geeft het startschot voor negen dagen filmgekte

Wim Opbrouck is een Vlaams acteur die bekend werd door zijn passage in enkele televisieprogramma's en de reisdocumentaire 'De bende van Wim'. Gilles Coulier is de regisseur van 'Cargo', de openingsfilm van het Filmfestival. Bruggeling Sam Louwyck werd bij het grote publiek bekend door zijn rol in verschillende films. Hij was ook te zien in het eerste en tweede seizoen van 'Eigen Kweek'. Op 19 oktober werd hij nog laureaat van de Vlaamse Cultuurprijs voor Film 2014, die nominatie kreeg hij omwille van zijn veelzijdigheid, unieke stijl en kosmopolitisch karakter.

Filmfestival Oostende geeft het startschot voor negen dagen filmgekte

Op zaterdag is het de beurt aan actrice Vivianne De Muynck om haar ster te onthullen. Die krijgt ze voor haar acteerprestaties in o.a. 'Sprakeloos'. Niet alleen nationaal talent maar ook Internationaal talent krijgt een ster op de Walk Of Fame. Zo krijgt ook de Nederlandse actrice Maria Kraakman haar ster onthullen, die ze krijgt omwille van haar rol in de film 'In Blue'. Ze is ook aanwezig in kader van een samenwerkingsverband met Filmfestival Oostende en het Filmfestival 'Film by the Sea' in Vlissingen.

Ook Johan Leysen, Joel Hopkins, Heleen Van Royen en de winnaars van de Ensor voor Beste Acteur en Actrice krijgen nog een ster.

Vanavond maken heel wat Bv's en genodigden hun opwachten over de rode loper om de start van het elfde Filmfestival in te luiden. De openingsfilm 'Cargo' is met 3.300 plaatsen helemaal uitverkocht.

(JRO - video MF)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!