Filmfestival Oostende brengt drie Belgische films in avant-première

Een beeld uit de trailer van 'Achter de Wolken', met Jo Demeyere en Chris Lomme. © GF
Frederik Jaques
Frederik Jaques Webredacteur

De bezoekers mogen zich zeker al verwachten aan ‘Broer’ en ‘Achter De Wolken’, de derde film blijft vooralsnog een verrassing.

Filmfestival Oostende bestaat dit jaar tien jaar en wil dat niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Het start een jaarwerking met avant-premières van Vlaamse films. Op vrijdag 15 januari focust het op ‘Broer’, de nieuwe film van Geoffrey Enthoven, met in de cast onder andere Koen De Bouw, Koen De Graeve en Titus De Voogdt. De tweede première vindt plaats op vrijdag 5 februari. Dan wordt ‘Achter De Wolken’, het langspeelfilmdebuut Cecilia Verheyden vertoond. Het is de verfilming van het theaterstuk van Michaël De Cock, met in de hoofdrol Jo De Meyere en Chris Lomme. Welke film op de derde premièrevrijdag vertoond zal worden, wil het FFO nog niet prijsgeven.

Wie een afzonderlijke film wil meepikken, betaalt 9,5 euro per film. Voor 15 euro krijg je een FFO-pas waarmee je ze alle drie mag gaan bekijken, telkens in Kinepolis Oostende. Meer info bij Toerisme Oostende op 059 70 11 99.

(FJA)