Film in openlucht en vanop het water

De Drijf in Cinema toont vrijdagavond Top of the Lake-China Girl van Jane Campion. © Facebook/Jonas Verbeke
Redactie KW

Op vrijdag 25 augustus heeft de derde editie plaats van Drijf In Cinema Kortrijk. De bezoekers krijgen in première de eerste twee afleveringen van de topserie ‘Top of The Lake’ te zien.

Voor de derde keer krijgt Kortrijk een drive-incinema, maar dan op het water. “Het is dus een drijf-in“, lacht medeorganisator Jolle Desloover van Sweep.

Behalve Jolle bestaat Sweep uit Anouk Horé, Tom Moerman en Pieter Nuyttens. “Ik liep al enkele jaren rond met het idee een drive-incinema te organiseren op het water, aanvankelijk in een zwembad. Maar dat is er nooit van gekomen. Met 40 jaar Budascoop-Pentascoop in 2015 deed de gelegenheid zich voor om een ode te brengen aan het bioscoopcomplex langs de Leie met een echte drijf-incinema en echte bootjes op de Leie.”

Intussen is de Drijf In Cinema aan de derde editie toe: maar dit jaar steekt hij in een ander kleedje.

Exclusieve filmkeuze

Dit jaar wordt de Drijf In Cinema een openluchtcinema voor iedereen. “Iedereen kan kijken in stoelen op Buda Beach aan Bar Amorse. Voor de eerste vijftig avonturiers voorzien we plaatsen op het water in kajaks. Dit dankzij een samenwerking met de Kortrijkse Kajak Club. Door de plaatsing van het scherm en de dode Leiearm is er dit jaar geen plaats voor grote gemotoriseerde boten.”

Jolle Desloover van Sweep:
Jolle Desloover van Sweep: “Het wordt een échte drijf-in”, knipoogt hij.© JVGK

Bij een exclusief evenement hoort ook een exclusieve filmkeuze. “Die valt dit jaar op de eerste twee afleveringen van de topreeks Top of the Lake-China Girl van Jane Campion. Een topserie van zes afleveringen die later dit jaar in de Budascoop te zien zijn. Het onderwerp lake is toepasselijk bij een Drijf In Cinema.”

De vertoning begint om 21 uur. Reserveren is niet nodig.

(Peter Van Herzeele)