Filip Ledaine voor het eerst in de regisseursstoel

Redactie KW

Theatergezelschap Spiegel repeteert stevig aan de komedie ‘Martha en Mathilda’ van Pol Arrys. Radio 2-dj Filip Ledaine regisseert.

“Ik zette mijn eerste toneelstappen in 1998 bij de Paramedici”, vertelt Filip. “Ik speelde er een stoere militair, maar het was met een klein hartje. Dat hart voor het amateurtoneel werd steeds groter en sindsdien kroop ik al in de huid van veel verschillende personages bij de Bacchanten, KVGO, Spiegel, Boontje en De Klisse. Na 25 producties achtte ik de tijd rijp om zelf eens te regisseren. Ik kreeg een groep mensen bij elkaar die er met veel inzet en enthousiasme alles aan doen om er straks een mooie voorstelling van te maken.”

De Zèèkoeie

Dimitri Bajart, Jeremie De Craecker, Johan Demuyt, Sam Devriendt, Bieke Olders, Mike Pitteljon, Erik Poppe, Sandra Seurinck, Liesbeth Vanhulle, Evi Verhoeven en Hilde Veulemans vormen de cast. Een mix van ervaren rotten, jonge talenten en enkele gastspelers. Zij brengen het verhaal van Martha en Mathilda, twee bejaarde zussen die het oubollige hotelletje De Zèèkoeie runnen. Zij zitten in grote financiële moeilijkheden, maar de doortocht van de Ronde van Vlaanderen doet het hotel vollopen… De voorstellingen vinden plaats op 5, 6, 7 en 8 februari plaats in De Grote Post. Info: www.spiegeltoneel.be (Rio)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier