Filip Kowlier leest voor in Ieperse basisschool De Mote

Filip Kowlier met zorgcoördinator Els Vanlauwe. (Foto dvdb)
Redactie KW

Filip Kowlier kwam als zesde in de rij Bekende Vlamingen naar basisschool De Mote om voor te lezen en een boek te handtekenen.

“Eén van de projecten van de leerlingenraad van basisschool De Mote is om dit schooljaar een voorleesjaar te organiseren”, vertelt zorgcoördinator Els Vanlauwe. “Heel wat BV’s zijn uitgenodigd om in één van de 16 klassen een verhaal te komen voorlezen. Deze keer was het de beurt aan Filip Kowlier om de leerlingen van het vierde leerjaar te verwennen met een verhaal. Maar de leerlingenraad wil verder gaan dan alleen maar een voorleesmoment in elke klas. Daarom verbinden ze het project aan een goed doel waar kinderen en taal centraal staan. Elke gast signeert het voorleesboek ‘Geluk voor Kinderen’ van Leo Bormans.”

Verkoop per opbod

“Aan het einde van het schooljaar zal het boek per opbod verkocht worden ten voordele van de afdeling pediatrie van het Jan Ypermanziekenhuis. We hebben nu al een mooie verzameling namen van BV’s die kinderen en lezen belangeloos een warm hart toedragen. Na Filip Kowlier hebben ook nog Fanny Lecluyse, Clara Cleymans en Herbert Flack toegezegd. En er zullen er wellicht nog meer volgen.”

(dvdb – foto dvdb)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier