Filip exposeert in Domino in Kortrijk

Filip Luypaert met een van zijn kunstwerken. © TVK
Redactie KW

Filip Luypaert (38) kreeg van arbeidszorgcentrum Domino de kans om zijn kunstwerken te exposeren.

Filip Luypaert werkt sinds 2015 in Domino. Bij Domino worden personen met psychisch en/of sociale problemen gemotiveerd en gecoacht om het werkritme in het normaal of sociaal economisch circuit te hervatten. Sinds augustus 2015 is Filip ook gestart in de tekenacademie.

Expressieve pallet

“Toen we vanuit Domino het voorstel deden aan Filip om op zijn werkplaats een expositie te houden was hij razend enthousiast”, vertelt Mieke Rosseel, begeleidster in arbeidszorgcentrum Domino. “Filip probeert op een figuratieve manier zijn leefwereld uit te drukken naar de maatschappij toe. Het is aan de kijker om het expressieve pallet te ontdekken. Momenteel is de tentoonstelling enkel toegankelijk voor medewerkers, maar we zoeken naar een manier om het later open te stellen voor het grote publiek.”

Inzetten op talent

Omdat iedere medewerker over zijn eigen specifieke talenten beschikt, probeert men bij Domino om daar volop op in te zetten. Zo werd er afgelopen winter al een kerstmarkt georganiseerd en organiseren de mensen zelf daguitstappen. Ook de hele organisatie van de tentoonstelling werd vanuit de mensen zelf gerealiseerd.

(TVK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier