Festivalterrein Bredene is klaar om in één weekend twee festivals te verwelkomen

Redactie KW

De opbouw van het festivalterrein op het Paelsteenveld loopt heel vlot voor het komend weekend waar Afro C en Nostalgie Beach Festival doorgaat.

Op vrijdag en zaterdag kan je er het gratis in voor het grootste Afro Festival van de kust en op zondag is er de Nostalgie Beach Festival waar je er nog in kan voor 48 euro.

“Dit jaar krijgen we prachtig weer voorgeschoteld, zo’n 23 à 25 graden wordt voorspeld en geen regen. De opbouw van alle podia gaat zo goed als vlekkeloos”, zegt directeur Rutger Decloedt van MEC Staf Versluys. “Zondag wordt alvast het festivalterrein uitgebreid, zodat we op die manier de pijnpunten hebben weggewerkt van vorig jaar. Op de parking aan de Kapelstraat, tegenover het Staf Versluyscentrum, is er nu plaats gecreëerd voor catering en toiletten.”

Er zijn 150 toiletten en twaalf containers staan er klaar om de grote massa te ontvangen en comfort te bieden.

“Afro C, met als hoofdact Ken Boothe, is zoals gewoonlijk gratis, de verwachtingen zijn dat we zo’n 10.000 bezoekers ontvangen op vrijdag en de kaap van 15.000 bezoekers bereiken op zaterdag. Voor Nostalgie mikken we opnieuw op 15.000 bezoekers, net als vorig jaar.”

Er zijn al 12.500 tickets voor Nostalgie Beach de deur uit, maar de dagelijkse verkoop aan de balie stijgt enorm wat de organisatie doet concluderen dat de volgende dagen er nog een boost in de ticketverkoop zal komen.

(JC)

>> Tickets kan je bestellen bij Ticketmaster, aan de balie in het MEC Staf Versluys en alle Mediamarkten.