Festival 'Land of Love' zal net naast ex-weide Rock Torhout plaatshebben

30/10/16 om 15:45 - Bijgewerkt om 15:55

Wat eigenlijk al geweten was, is nu ook officieel. 'Land of Love', het muziekfestival dat op zaterdag 26 augustus 2017 gepland is, zal plaatshebben op een grote weide net naast de vroegere 'heilige grond' van Rock Torhout.

Festival 'Land of Love' zal net naast ex-weide Rock Torhout plaatshebben

Tientallen sympathisanten vormden een levend hart op de festivalweide. © Foto JS

Zondagnamiddag namen de organisatoren op die plaats met een drone een filmpje op, waarmee ze de locatie over een aantal dagen definitief willen lanceren. Daarvoor waren vele tientallen sympathisanten in rode outfit - de kleur van de liefde - naar de weide op de hoek van de Heidestraat en de Hillestraat gekomen. Ook een delegatie van Chiromeisjes Don Bosco was present. De groep werd gevraagd om een levend hart te vormen en tevens het woord Love. Mooi te filmen vanuit de lucht.

Hoofdpodium en vier tentjes

Land of Love moet zo'n beetje het Torhoutse Tomorrowland worden, maar uiteraard kleinschaliger. Het festival wil de bezoekers een totaalbeleving bieden, dus méér dan alleen maar muziek. Alles heeft plaats op één dag met in totaal een veertigtal dj's. De optredens zijn voorzien op het hoofdpodium en in vier extra tentjes voor specifieke genres. De organisatoren zijn Frederik Desmet (alias dj Cyrix), Emma Couvreur, Wim Proot, Frederick Muys, Valerie Ruysschaert en Frederik Decock.

Op het hoofdpodium zal er dance gedraaid worden: commercieel goed in het oor liggende muziek. In de vier tentjes zijn er evenveel aparte genres voorzien: rock, nineties en retro, Acid techno en ten slotte hardstyle.

In de breedte programmeren

De baseline voor het festival wordt Feel the love of music. Wie langskomt, zal in een uniek, feeëriek kader de vier natuurelementen lucht, aarde, water en vuur als rode (!) draad terugvinden. De organisatoren hebben zich gegroepeerd in de vzw Festivents om Land of Love op poten te zetten. De website www.landoflove.be is al online, maar biedt voorlopig nog niet veel informatie.

Het is de bedoeling in de breedte te programmeren, zodat iedereen straks dj's aantreft die hem of haar bevallen. Het filmpje met het lanceren van de locatie van het festival zal binnenkort onder andere op de Facebookpagina van Land of Love te zien zijn. De najaarszon scheen tijdens de opnames, wat als een gunstig voorteken beschouwd kan worden.

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!