Festival Dreambeats in Kortemark blikt terug op geslaagde editie

Redactie KW

Afgelopen weekend vond aan het wachtbekken in Kortemark de eerste editie van het Dancefestival Dreambeats plaats.


Een schot in de roos, zo blijkt. In totaal kwamen meer dan 1.000 gasten opdagen, klaar om te genieten van de vibes van dj’s Raving George, DJ Bollen Nadiem Shah en vele anderen. De positieve reacties op de sociale media maakte het al snel duidelijk: de organisatie verdient een pluim voor hun inzet en enthousiasme.

“Klein Tomorrowland”

“Vroeger gingen we steeds met zo’n 60 mensen uit de regio naar Tomorrowland”, vertelt Pieter Vanoverschelde. Samen met Bert Cornelis, Giel Stuyck, Willem Deseure en Robbe Vansevenant is hij een van de drijvende krachten achter het festival. “Vandaag mag je al blij zijn als je vier tickets voor dat festival kunt bemachtigen, dus besloten we om zelf iets dergelijks te organiseren. Dancemuziek is hier in de streek een van de meest populaire genres, dus hebben we besloten om voor het festival binnen dat genre te blijven.

Een erg goede keuze, gezien zaterdag om en rond de 1.000 mensen kwamen opdagen. De bomvolle festivalweide werd bovendien getrakteerd op meer dan muziek alleen. De organisatie voorzag in een vipruimte voor de meerwaardezoekers, bood cocktails aan aan erg schappelijke prijzen en schakelde zelfs parpapentevliegers in om boven de hoofden van de gasten confetti uit te strooien.

Toekomstmuziek

“Volgend jaar willen we sowieso een tweede editie organiseren”, gaat Pieter verder. “Wel zijn we er niet zeker van of die aan het wachtbekken zal kunnen plaatsvinden. Het is de bedoeling dat we groeien, en daarvoor hebben we meer plaats nodig. Als we nu kijken naar hoeveel mensen er zijn komen opdagen, kunnen we alleen maar hopen dat de reactie volgend jaar even positief zal zijn.”

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout