Feestjaar 60 jaar Theater Antigone succesvol afgetrapt

Redactie KW

Donderdagavond werd het feestjaar van Theater Antigone op gang getrokken met de première van ‘Oeps, of het Groote Mondiale Taartgevecht in 17,5 burleske sketches’ en de inhuldiging van een speciaal biertje.

In 2016-2017 wordt het zestigste seizoen van Theater Antigone gevierd. Het jubileum kreeg donderdag een feestelijke start met een orkestje aan de ingang en de avant-première van ‘Oeps, of het Groote Mondiale Taartgevecht in 17,5 burleske sketches’. Tezelfdertijd werd het biertje ‘Saison Antigone’ gelanceerd.

“We zijn erg blij met de grote opkomst. De zaal is volledig uitverkocht”, zegt Ruth Desmit, verantwoordelijke voor pers en communicatie. Ook het exclusieve biertje werd goed onthaald. “Iedereen vindt het lekker”, zeggen amateurbrouwers Niels Vanherpe en Karel Vanacker, die het biertje creëerden. “De naam ‘Saison Antigone’ verwijst naar het bestaand seizoenbier in Henegouwen. Het wordt in de winter gebrouwen om in de zomer een frisse pint te hebben”, leggen ze uit.

“Het seizoen is goed begonnen. We zijn al jaren echte fan van dit Theater Antigone. Het biertje is lekker”, zegt Hilde als fan van het eerste uur. Het verjaardagsfeest gaat verder vanaf vrijdag 30 september en eindigt met een duizelingwekkend slot op 4 juni 2017.

(PVH – Foto JVGK)