Feesteditie Club Soda festival in Avelgem ruilt de herfst in voor de lente

Redactie KW

Op zaterdag 15 april haalt jeugdhuis Krak de champagne boven voor de tiende editie van het dance-festival Club Soda.

Het werd vorig jaar al aangekondigd: Club Soda blaast 10 kaarsjes uit dit jaar én krijgt bovendien een nieuwe datum. Het traditionele 2de weekend van september wordt ingeruild voor paaszaterdag. Enkele duizenden feestvierders uit heel Vlaanderen zakken dan weer af naar de overdekte festivalsite in en rond GC Spikkerelle.

Naar aanleiding van deze verjaardagseditie krijgt het festival een vierde podium én een nieuw gezicht : het festival groeit uit tot een creatieve vrijhaven rond ‘beats, art & fun’. Club Soda wordt een experimentele rollercoaster van sfeervolle decors en multimedia-installaties, DJ’s, live-acts, chill-out en fun-zones en originele streetfood.

Club Soda stelt daarvoor z’n festivalterrein volledig ter beschikking van jonge artistieke collectieven, die als opdracht meekregen de vele feestvierders de trip van hun leven te bezorgen op een originele en creatieve manier. Op muzikaal vlak heeft Club Soda met bijna 30 acts voor elk wat wils, maar altijd staan kwaliteit en vernieuwing voorop.

Tenslotte zorgen té gekke acts als Radio Topkaas, Discobar Openbaar en Skyve ft. Eva Deroo (Studio Brussel) gegarandeerd voor een groot feest op het buitenpodium. En er is uiteraard nog veel meer te ontdekken… “.

Naast ‘beats’ en ‘art’ staat Club Soda opnieuw garant voor tal van leuke verrassingen, toffe momenten en leuke babbels in de talrijke fun- en chillzones. En last but not least vind je er weer een divers en verzorgd culinair aanbod bij de gezellige, kleurrijke foodtrucks van Max & Flora en Pastamuse.

(JMA)

Wie een beetje voordeliger van het festival wil genieten kan dit vanaf nu, want tickets kosten 22 euro in voorverkoop. (voor kortingen en acties: hou de facebookpagina in de gaten!). Info en tickets www.clubsoda.be of facebook.com/clubsodafestival