Feest van de Waregemse Cultuurraad in De Schakel

© HDV
Redactie KW

Zaterdagavond bekroonde de Cultuurraad onder leiding van voorzitter Nico Vandenberghe tijdens de jaarlijkse viering in het cultuurcentrum De Schakel de jubilerende verenigingen, bijzondere prestaties en verdienstelijke personen die op hun manier kleur en uitstraling geven aan het cultuurleven aan de Gaverbeek.

Uitzonderlijke prestaties werden geleverd door Beveren Koestert met o.m. hun benefietconcert ten voordele van het Kinderkankerfonds, Joachim Coucke voor zijn tweede prijs voor Beeldende Kunst in onze provincie en Jeffrey Fierens als winnaar van de Riders Portrait FEI World Photo Grand Prix.

Fernand Coulier voor zijn halve eeuw bestuurslid Willemsfonds, Hilaire Verstaen voor zijn 40 jaar lid koor Torengalm, Oscar Verstraete voor 46 jaar bestuurslid Davidsfonds en 31 jaar als voorzitter van deze vereniging alsook Frans Bonte die 49 jaar bestuurslid is van het Davidsfonds werden eveneens als verdienstelijke personen gehuldigd.

De jubilerende verenigingen Tuinhier Beveren-Leie, Davidsfonds, Willemsfonds en de Missiebond Beveren-Leie werden eveneens in de hulde betrokken voor hun respectievelijk 75, 125 en 50 jarig bestaan.

De huldigingen werden afgewisseld met een optreden van de Koninklijke Muziekvereniging De Leiezonen, een selectie uit Beveren Koestert en projecties van het werk van Joachim Coucke en Jeffrey Fierens.

(YVW – foto HDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier