Fanny en Carl tonen hun Spaanse B&B in Met Vier in Bed

Fanny Ottevaere en Carl Denutte lieten begin mei 2016 hun restaurant Den Oesterput in Wevelgem achter om in Spanje een B&B op te starten: La Perla Blanca in Torrox Costa. Op woensdag 19 juli kan je hen zien in het VTM programma Met Vier in Bed. © VTM
Redactie KW

Woensdag 19 juli zijn Wevelgemnaren Fanny Ottevaere en Carl Denutte te zien in een aflevering van Met Vier in Bed op VTM. Sinds mei baten ze in Torrox Costa (Spanje) de B&B La Perla Blanca uit. “Het is hard werken maar met een vakantiegevoel”, zegt het koppel.

Aan de Costa del Sol, in het zuiden van Spanje, ligt het dorpje Torrox Costa, gezegend met het aangenaamste klimaat van Europa, zoals men daar beweert.

In de heuvels achter het zandstrand ligt La Perla Blanca, de nagelnieuwe B&B van Fanny Ottevaere (47) en Carl Denutte (50). Beiden genoten een opleiding in de horeca: Fanny in Spermalie Brugge en Carl in Hotelschool Groene Poort Brugge. Na 30 jaar dag en nacht in hun familierestaurant Den Oesterput in Wevelgem te hebben gewerkt, besloten ze begin mei 2016 om Fanny’s zus te volgen naar Spanje. Ze kochten een stuk bouwgrond en begonnen te timmeren aan hun nieuwe droom: een moderne en luxueuze B&B.

Fanny en Carl tonen hun Spaanse B&B in Met Vier in Bed
© Met Vier In Bed

Stoom aflaten

“Het was tijd voor iets anders. Altijd intensief werken, bijhorende stress, werkdruk, het slechte weer in Vlaanderen. We moesten stoom aflaten en wilden anders gaan leven: rustiger vooral. We hebben de knoop doorgehakt en zijn vertrokken”, vertelt Carl. “Het is hier kalmer, gemoedelijker en losser. De mensen zijn hier opener. Het mooie klimaat draagt er ook toe bij. Het is nog hard werken maar wel met een vakantiegevoel”, pikt Fanny in.

Beiden kennen de streek al 7 jaar. “We kwamen in alle seizoenen, we wisten dus wat we konden verwachten”, lacht het koppel, dat speciaal avondlessen Spaans volgde. “We kunnen ons behelpen.”

Fanny en Carl tonen hun Spaanse B&B in Met Vier in Bed
© Met Vier in Bed

“We moesten stoom aflaten en wilden anders gaan leven, rustiger vooral”

Op woensdag 19 juli zijn ze te zien in Met Vier in Bed. Daarin gaan de uitbaters van vier B&B’s of hotels bij elkaar logeren. Ze krijgen een overnachting, ontbijt en activiteit aangeboden. Na afloop evalueren ze de B&B’s met een vakkundig en kritisch oog. De B&B die op het einde van de week het grootste aantal ‘bedjes’ verzamelt krijgt een trofee.

Vuurdoop

“We weten niet hoe VTM bij ons terecht gekomen is. Het was redelijk hectisch want we zaten nog midden de verbouwingen. De kamers moesten nog afgewerkt worden, de tuin was nog in aanleg en het zwembad was niet afgewerkt”, vertelt Carl verder. “Ik wilde toch zeker investeren in een gedeelte van de tuin en het zwembad klaar hebben tegen dat de opnames er aan kwamen.”

Fanny en Carl tonen hun Spaanse B&B in Met Vier in Bed
© Met Vier in Bed

Voor de goede gang van zaken zijn in de B&B de taken verdeeld. “Ik bak graag zelf mijn brood voor het ontbijt en verzorg de kamers, die strak en modern ogen”, legt Fanny uit. “Carl staat in voor het onderhoud van het zwembad en voor de gastentafel ‘s avonds. In het eten steekt hij graag een Spaanse toets.”

De drie kamers van La Perla Blanca openen in primeur hun deuren voor Met Vier in Bed, een heuse vuurdoop dus voor Fanny en Carl. “Het is goed verlopen. We waren al rustiger geworden toen we hier in mei aankwamen. Zeker als je weet dat we hier 60 meter boven de zeespiegel zitten op 800 meter van het water en het strand. Een mooier uitzicht kan je niet hebben. Daarvan alleen al moet je sowieso rustig worden”, besluit het koppel. Met de tips van hun collega-uitbaters hopen ze de puntjes definitief op de i te kunnen zetten.

(Peter Van Herzeele)

De uitzending is te zien op woensdag 19 juli om 21.15 uur op VTM. Meer info: www.casa-la-perla-blanca.com