Familie Fillieux is maandag te zien op VTM

Mario, Evy en de tweeling Jetze en Marie zijn te zien in 'De Vetste Familie' op VTM. (Foto FODI)
Redactie KW

Op maandagavond 31 oktober zijn Mario en Evy Fillieux – Vanoverbeke, samen met de twee dochters, in de VTM-realityreeks ‘De Vetste Vakantie’ te zien. De kinderen mochten zelf beslissen waar de reis naartoe ging. Het werd een mini-cruise in Kroatië.

Begin dit jaar hadden Evy en Mario niet gedacht dat ze in oktober in een VTM-programma te zien zouden zijn. In maart zagen de twee dochters op een VTM-site een oproep voor deelname aan het programma ‘De Vetste Vakantie’, waarin de kinderen mogen beslissen waar de vakantie heen gaat. Jetze en Marie vulden een formulier in op hun kamer, zonder dat mama en papa van iets wisten. Ze hadden wellicht nooit gedacht dat er iets zou van komen, maar stiekem hoopten ze toch op positieve respons. Op een bepaald moment kreeg Evy, die totaal uit de lucht viel, telefoon van de programmamakers. Na overleg met Mario besloten ze deel te nemen aan de preselectie. Ze wisten dat er 2.700 mensen waren ingeschreven en dat er maar zestien gezinnen nodig waren. De kans om erbij te zijn was dus heel klein. Er volgde een skypegesprek met de programmamakers, waarna ze op een dag naar Lint reden voor een interview met camera’s.

Geheime bestemming

“Jetze had niet veel gezegd, ik dacht dus niet dat we erbij zouden zijn. Ik zei dat ook heel duidelijk tegen de kinderen, zodat ze niet ontgoocheld zouden zijn”, zegt mama Evy. Enkele weken later kregen ze bericht dat ze bij de zestien geselecteerden waren. “En dan ging alles wel heel vlug”, glimlacht papa Mario. “Op dinsdag 19 juli kwamen ze thuis een eerste keer met een ploeg filmen. Een dag lang waren ze in onze woning aanwezig. Dat was wel vermoeiend. We speelden het spel toen – en ook ervoor – heel eerlijk mee. Kregen de kinderen berichtjes via hun pc of werden ze opgebeld, dan verlieten we onze woonkamer. We wisten dus van niets toen we uiteindelijk op reis konden vertrekken.”

Voor het gezin waren het heel drukke weken in juli en augustus. Na de eerste filmdag vertrokken ze immers op reis – met de eigen auto – naar een huisje in Frankrijk. Ze keerden twee dagen eerder terug van hun reis, omdat ze op zaterdag 6 augustus dan moesten vertrekken naar de onbekende bestemming. “Op zaterdagvoormiddag stond presentatrice Dina Tersago aan onze voordeur, met natuurlijk opnieuw een andere filmploeg erbij. Dezelfde dag moesten we om 15 uur in Zaventem zijn om richting Kroatië te vertrekken. De kinderen vinden dat ik veel poets – ook op vakantie – en dat mijn man ook veel werkt. Het zou dus een andere vakantie worden of zeven dagen op mini-cruise met allerlei opdrachten die de kids zouden meedelen”, vertelt Evy. “Pas die zaterdagmorgen kregen we te horen waar we naartoe reisden. Onze kids wisten het al, maar hielden het geheim.”

Lach en een traan

Wat ze daar allemaal beleefden, zullen onze lezers zien tijdens de uitzending. “Ik wil wel kwijt dat ik zwemmen haat en hoogtevrees heb. Mijn kinderen lieten me mijn grenzen verleggen”, bekent Evy. Mario vult aan: “Zeven dagen lang zaten we met een cameraploeg op onze hielen. In het begin doet dat heel raar, na een tijdje geraak je dat gewoon. Het was een mooie tijd en ‘s avonds genoten we wel van het samenzijn met onze kids. Ja, we hebben wel eens een traantje gelaten ? Waarom ? Och, dat verklappen we niet. Maar bij het vertrek moesten er van de vaste crew ook een traantje wegpinken. De producer, de regisseur, de camera- en klankman hebben prachtig werk verricht. Het afscheid viel ons en hen dan ook zwaar. Na twee dagen begin je elkaar te kennen en praat je vooral ‘s avonds over iets anders dan filmen. Volgend jaar reizen we niet meer met de auto naar Frankrijk, wel met het vliegtuig. We begrijpen onze kinderen nu ook beter. Kroatië is een prachtig land. Veel hebben we er echter niet van gezien, omdat de kinderen bepaalden wat we deden. We zouden graag nog eens terug gaan, maar dan zonder camera’s in onze nabijheid”, besluit Evy.

(Patrick Depypere)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier