Expo Stephan Vanfleteren in Nationaal Visserijmuseum wegens succes verlengd

'Engelen van de zee' van Stephan Vanfleteren loopt nog tot begin januari in het Nationaal Visserijmuseum. © Stephan Vanfleteren
Redactie KW

De tentoonstelling ‘Engelen van de zee’ van topfotograaf Stephan Vanfleteren in het NAVIGO-Nationaal Visserijmuseum in Oostduinkerke loopt extra lang door, tot begin januari.

Stephan Vanfleteren toont in ‘Engelen van de zee’ de maritieme school het Koninklijk Werk IBIS in Bredene. “De kwetsbare jongeren, van zes tot zestien jaar, vinden er een thuishaven waar structuur en menselijke vooropstaan. In de geest van de aloude maritieme traditie”, aldus de fotograaf. De school werd opgericht door Albert I en diende het lot van de arme en vaak verwaarloosde weeskinderen uit de lagere sociale klasse van voornamelijk vissersfamilies op te vangen. Vanfleteren keek diep in de ogen van de jongelingen en portretteerde hen, omhulst door hun prachtige traditionele zeemanspakjes.

Het NAVIGO-Nationaal Visserijmuseum kondigt nu aan de langlopende expositie van ‘Engelen van de zee’ wegens groot succes te verlengen tot en met 8 januari. Nog tot 19 november is er elke zaterdag om 16 uur een rondleiding inbegrepen in het toegangsticket.

(OV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier