Expo in Oostende focust op de mooiste Belgische platenhoezen

23/06/16 om 09:58 - Bijgewerkt om 09:58

In het Oostendse Fort Napoleon loopt tot 15 september de expo 'Belgium: the Vinyl Frontier' die focust op de beste platenhoezen van de voorbije halve eeuw.

Expo in Oostende focust op de mooiste Belgische platenhoezen

Pieter Hens van toerisme Oostende en de curatoren van de tentoonstelling Ben Van Alboom en Francis Weyns © (fotoML)

De tentoonstelling belicht aan de hand van ca. 250 single- en LP-platenhoezen, op een eigenwijze manier de geschiedenis van de meest originele en artistieke platenhoezen die ooit de muziek verpakten van o.a. Toots Thielemans, dEUS, T.C. Matic, Hooverphonic, Ferre Grignard, soulwax, Bent van Looy, The kids, Stromae e.a.. "We hebben ons toegespitst op de hoezen en niet op de muziek of de uitvoerders. Een originele of erg kunstige hoes kan ook slechte muziek bevatten", zegt medecurator Francis Weyns.

Delen

Een originele of erg kunstige hoes kan ook slechte muziek bevatten

Bij Borgerhoff & Lamberigts komt onder dezelfde expotitel een lijvig boek van ruim 200 bladzijden en 400 hoesafdrukken met duidende commentaar uit. Voor 39,95 euro te koop in de boekhandel. De expo is in juli en augustus iedere dag open. In september van woensdag tot en met zondag. Toegang 8 euro (inclusief bezoek aan het Fort Napoleon).

(ML)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!