Expo ‘Good Planet! Water!’ Van start in Oostende

Op de foto zien we Amelie Ingelbrtecht van de dienst cultuur, fotograaf Dieter Telemans, kunstenaar Koen Deprez en Bram Soenens van GoodPlanet Belgium. © Foto ML
Redactie KW

De tentoonstelling ‘Good Planet! Water!’ in de Venetiaanse Gaanderijen op de Zeedijk in Oostende brengt het artistieke oeuvre van drie kunstenaars samen in één tentoonstelling over water.

De vermaarde Franse fotograaf Yann Arthus-Bertrand belicht met zijn luchtfoto’s de wereldwijde waterproblematiek. Fotograaf Dieter Telemans reisde voor Good Planet de wereld rond op zoek naar eenvoudige waterzuiverende en waterbesparende oplossingen. En de waterproblematiek inspireerde ook kunstenaar Koen Deprez. Eerder ontwierp hij al een futuristische strandcabine. Via mixed media projecteert hij zijn cabine middenin gebieden waar het water een problematische relatie heeft met de omgeving.

Aansluitend wordt op zondag 12 juli de Big Jump georganiseerd in zee voor de Venetiaanse Gaanderijen. En onder de Nieuwe Gaanderijen kan je het project van Koen Deprez ook bekijken. De tentoonstelling loopt tot en met 13 september dagelijks van 14 tot 18 uur. Op zondag ook van 10 tot 12 uur. De toegangsprijs bedraagt 4 euro en tot 18 jaar is de expo gratis.

(ML)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier