Expo ‘Geluk voor Kinderen’ in Fort Napoleon

We zien Jochen Van Lysebettens van Lannoo, Liesbeth De Maeyer van Herita, Pieter Hens van Toerisme Oostende en burgemeester Johan Vande Lanotte van Oostende. © ML
Redactie KW

Vanaf zaterdag 6 februari start in het Oostendse Fort Napoleon de interactieve expo ‘Geluk voor Kinderen’, gebaseerd op de geluksboeken van Leo Bormans.

De expo bestaat uit twee delen. Tijdens het eerste deel leren de kinderen meer over de pijlers van geluk. De beginletters van elke pijler vormen de woorden ‘droom geluk’. Daarna start de echte zoektocht naar het geluk. Er zijn verschillende geluksvogels verstopt in Fort Napoleon, samen met doe-opdrachten. Die leren de kinderen om de pijlers van geluk om te zetten in de praktijk. Een leuk en handig stickerboekje gidst kinderen doorheen de expo. Fort Napoleon en Toerisme Oostende vzw geven zelf ook het goede voorbeeld. Zo wordt bij het uitvoeren van een bepaalde opdracht 50 cent geschonken aan Unicef.

De Oostendse bibliotheek organiseert ook heel wat randactiviteiten rond ‘Geluk voor Kinderen’. Zo zal er tijdens de krokus- en paasvakantie elke dag tussen 10.30 uur en 11 uur in de jeugdafdeling voorgelezen worden uit de boeken van Leo Bormans. De expo kan tijdens de krokus- en paasvakantie elke dag bezocht worden. Daarbuiten enkel op woensdagnamiddag, zaterdag en zondag. Tickets kunnen ter plaatse gekocht worden. Deze organisatie is een samenwerking tussen Leo Bormans, Toerisme Oostende vzw, Fort Napoleon, Herita en Lannoo.

(ML)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier