Expo belle époque in Blankenberge focust op sport en spel

Redactie KW

Tentoonstelling ‘sport en spel in de belle époque’ loopt tot 1 november.

Het thema is dit jaar ‘sport en spel in de belle époque”. De expo leert de bezoekers alles over sport, spel en speelgoed in de tijden van de belle époque.

Sport was in de belle époque voorbehouden aan de elite. Men besefte dat lichaamsbeweging goed was. Het werd in geschriften aangeraden en deze nieuwe trend bood de gegoeden opnieuw de gelegenheid zich van de lagere klassen te onderscheiden. Sporten was voor de gewone burger te duur, volksspelen waren echter zeer populair en werden veelal in een herberg gespeeld. Dat komt in de tentoonstelling allemaal ruim aan bod door middel van authentieke stukken, foto’s , documenten en affiches uit de tijd van toen. Voor sportief amusement kon men tijdens de belle époque in Blankenberge terecht. Het ontbrak niet aan mogelijkheden. De rolschaatspiste, de paardenrennen en de velodroom waren de grootste sportieve blikvangers.

Sport en spel in de belle epoque kwam tot stand dankzij de medewerking van het Wielermuseum Roeselare, Sportimonium Hofstade, het Speelgoedmuseum in Mechelen, het Speelkaartmuseum Turnhout, Club Brugge, Cercle Brugge, Rust Roest Blankenberge, Koninklijke Roeiclub Brugge, meerdere lokale verenigingen en privé verzamelaars.

(DM)

>> Het Belle Epoque Centrum, Elisabethstraat 24, is elke namiddag open van 14 tot 17uur. In juli en augustus van 14 tot 18uur. behalve op maandag. Het Belle Epoque Centrum is 100 % rolstoeltoegankelijk.