Exclusieve veiling tijdens laatste dag Motel Moteur in Rumbeke

De exclusieve wagen uit 1937 voor de villa in het Warellesgoed.
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Op de laatste dag van het kunst- en designevenement Motel Moteur is er nog een exclusieve veiling met design spullen uit de villa waar het evenement plaatsvindt. Die villa gaat over enkele maanden tegen de vlakte.

Motel Moteur is een kunst- en designevenement waarbij liefhebbers twee weekends lang een bezoek konden brengen aan een authentieke villa in het Warellesgoed in Rumbeke. Daarbij toonden kunstenaars en designbedrijven hun kunnen. Verspreid over de vier dagen zullen zo’n 3.000 bezoekers de revue gepasseerd hebben. Het is de tweede editie en meteen de laatste in de villa. Over enkele maanden komen er gestapelde villa’s waarbij 23 gezinnen te midden van het groen kunnen wonen.

De villa bezit heel wat unieke designspullen die men niet verloren wil laten gaan. “Het gaat om unieke stukken van het interieur, hoofzakelijk daterend van de jaren 70 en ontworpen door het gerenommeerde Top Mouton van Proven. De opbrengst hiervaan gaan gedeeltelijk naar de vzw Onze Kinderen, het goede doel dat we hebben uitgekozen”, vertelt eigenaar Patrick Debusseré.

“Daarnaast hebben we ook een collectie kunst aangeboden door de exposerende galerij 9.9, hiervan gaat een deel naar de vzw. Daarnaast zijn er door de kunstenaars gesigneerde belevingsboeken van de vzw met opbrengst voor Onze Kinderen en tot slot een vooroorlogse wagen uit mijn eigen collectie. Het gaat om een Plymouth P4 De Luxe Convertible uit 1937, 3300 cc, zes cilinder. Het is een uiterst unieke wagen waar ik minstens 43.000 euro voor hoop te krijgen. Alles extra is voor het goede doel.”

De veiling start om 16 uur en is in handen van Venalis.

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier