Ex-deelnemers aan Komen Eten nemen samen een smakelijk liedje op

Redactie KW

Goed nieuws voor de fans van ‘Komen Eten’: na hun gesmaakte passage in het veelbesproken Vier-programma laat een groep ex-deelnemers nu opnieuw van zich horen met een aanstekelijk Komen Eten-lied.

Voor het muzikale uitstapje sloeg een twintigtal Komen Eters de handen in elkaar. Elk gaven ze op hun manier kleur aan het überbekende kookprogramma en hoewel de deelnemers uit alle uithoeken van Vlaanderen komen, is toch vooral onze provincie goed vertegenwoordigd. Geen toeval, want het was de Brugse Vanessa Schouteere die de aanzet gaf voor de muzikale reünie. Zijzelf dook tweemaal op in het programma, en ambieert nu een zangcarrière in de dancewereld.

Het Komen Eten-lied is een cover van ‘In The Navy’, de onsterfelijke ambiancehit van de Amerikaanse discoformatie Village People. De audio-opnames vonden plaats in Antwerpen, maar bij het nummer hoort ook een videoclip en die werd ingeblikt in Brugge. De ex-Komen Eters verzamelden daarvoor in de stemmige bistro ‘t Zwart Huis. De titel van de cover lag voor de hand…

Afwachten maar of ‘Komen Eten’ een even grote hit wordt als het gelijknamige programma. De deelnemers doen het alvast niet uit eigenbelang, want de opbrengsten van het lied worden integraal doorgestort op de rekening van Syrië 1212.

(WK)