Ewout Leys uit Ieper is kersverse recordhouder in ‘Blokken’

Maandag mag Ewout proberen om zijn record nog wat scherper te stellen. © Repro JT
Redactie KW

Ewout Leys werkt in een dokterspraktijk in Hooglede. Hij is sinds vrijdagavond de nieuwe recordhouder in ‘Blokken’.

Maandag keert hij terug voor zijn twaalfde aflevering en niemand deed hem dat ooit voor. In een bloedstollende finale was Ewout een tijdje op achtervolgen aangewezen. In de slotseconden van de finale vond hij toch het woord ‘bijstand’ met de tip ‘hulp’.

De 25-jarige Ewout Leys is afkomstig uit Ieper en woont in Roeselare. Hij is huisarts in opleiding bij een groepspraktijk in Hooglede. “Uiteraard had ik op voorhand nooit gedacht om zo ver te geraken”, geeft Ewout mee.

“In eerste instantie hoop je om de eerste aflevering te overleven. Toen dat lukte, probeerde ik de superprijs mee te nemen na aflevering drie. Het geloof in het record begon uiteindelijk te groeien toen ik aan mijn achtste deelname geraakte.”

Ware thriller

“De elfde aflevering werd een ware thriller. Pas in de slotseconde had ik het finalewoord te pakken. Inwendig was er toch even paniek en voelde ik het record wegglippen. Ik quiz af en toe wel eens, maar ook niet meer dan dat. De boekskes en televisie zijn mijn zwakke punten. Op weg naar de opnames pikte ik altijd een aantal supporters op die me dan in de auto een beknopt overzicht gaven van de showbizz.”

Het oude ‘Blokken’-record stond vijf jaar op de tabellen. In 2013 moest doctoraatsstudente Saar Van Bossuyt uit Kortrijk in het finalespel van haar elfde aflevering het woord uiteindelijk schuldig blijven.

Maandag mag Ewout proberen om zijn record nog wat scherper te stellen.

(JT)