Evy Gruyaert (Vier) presenteert volgende Wauters vs. Waes

Evy Gruyaert. (Foto Vier)
Redactie KW

Evy Gruyaert mag volgende week Koen Wauters en Tom Waes het vuur aan de schenen leggen voor een nieuwe opdracht. Opvallend, want Vier-gezichten verschijnen zelden tot nooit bij de concurrentie. Het antwoord is simpel.

Voor alle duidelijkheid: het is niet de eerste keer dat een Vier-gezicht verschijnt op VTM. Zo speelde Jan Eelen recent nog een manager van een multimediaketen in het populaire VTM-programma Safety First. Een uitzondering, liet VTM een tijd geleden optekenen. Want er waren geen plannen om VTM-gezichten te laten opdraven in Vier-programma’s of omgekeerd. De zenders hebben immers allebei commerciële belangen, maar vooral VTM houdt de poort gesloten.

Na de uitzending van Wauters vs. Waes afgelopen maandag, werd een korte trailer getoond voor de volgende opdracht komende maandag. Daarin zagen we Evy Gruyaert presenteren, die vorige zomer de overstap van Eén naar Vier maakte. Een doorbraak voor een pax media, denkt u? Niet meteen. Want de opnames met Evy dateren van toen zij nog een VRT-gezicht was. VTM maakt er overigens geen punt van, zo laat woordvoerder Sara Vercauteren weten.

Van onenigheid is er dus allerminst sprake. Meer nog: op zaterdag 15 maart is er opnieuw de Nacht van de Vlaamse Televisiesterren en die wordt voor het eerst ook op Vier uitgezonden. Wie weet krijgen we dus voor het eerst een echte Wauters vs. Waes vs. Wham te zien… De Nacht van de Vlaamse Televisiesterren zal trouwens gepresenteerd worden door Evy Gruyaert, samen met Francesca Vanthielen en Kobe Ilsen.

(BVB)