Evy Gruyaert start woensdag in De Slimste Mens ter Wereld

Redactie KW

Ze treedt aan tegen Jelle Cleymans en Gilles De Coster

Evy Gruyaert, sinds enkele weken zelf elke week op de buis als presentatrice van De Val van 1 Miljoen, mag vanaf woensdagavond bewijzen of ze ook een quiztalent is. Dan start haar deelname immers aan De Slimste Mens ter Wereld. Ze is een van de vier West-Vlaamse kandidaten dit jaar, naas Johannes Verschaeve (The Van Jets), Gili en Wim Lybaert.

“Geen quizzer”

In een interview met Krant van West-Vlaanderen van enkele weken geleden gaf Evy toe niet al te veel ambitie te koesteneren. “Eerlijk gezegd: ik vind quizzen niet het belangrijkste in het leven”, aldus Gruyaert. “Een hele avond je hersenen gaan pijnigen over nutteloze details: ik begrijp het niet zo goed.” Dat ze desondanks toch meedoet aan de Slimste Mens? “Ik doe het vooral om Erik Van Looy een plezier te doen en ga me er niet speciaal op voorbereiden.”

In een poll op de website van Krant van West-Vlaanderen waren de bezoekers van KW.be desalniettemin van oordeel dat Evy van de vier West-Vlaamse kandidaten de grootste kans maakt om een finaleplaats te versieren. Benieuwd of ze die verwachtingen kan inlossen!

(FV)