Evy Gruyaert : “Ontspannen in een bad met jeneverbes- of lavendelolie”

Redactie KW

Evy Gruyaert ontpopt zich naast haar job als presentatrice alsmaar meer tot lifestyle-goeroe.

Ze zette ons eerder al aan tot lopen met ‘Start to run’ en hoopt dat Vlaanderen binnenkort letterlijk en figuurlijk plat gaat voor yoga. Op 21 maart start ze met de onlinecursus ‘Yoga met Evi’. De perfecte manier om te ontspannen, volgens Evy.

Woensdag is Evy te zien in het nieuwe programma Perfect op Vijf, waarin ze Karen Damen mee helpt zoeken naar manieren om het ideaalbeeld van de vrouw te bereiken.

Hoe perfect is Evy Gruyaert?

“Nobody’s perfect. Ik probeer mijn best te doen, maar er zijn maar zoveel uren op een dag en er is zoveel te doen… Tegenwoordig moet je een liefdevolle moeder zijn, de perfecte minnaar, een goeie werknemer, veel geld verdienen, drie keer per week sporten én moeten je kinderen ook al zo perfect mogelijk zijn. Jawadde, zeg. Mijn geheim wapen? Een goede planning. Ik moet sport en ontspanning effectief inplannen of er komt altijd wel iets belangrijkers vanop mijn to do-lijstje bovendrijven.”

Wat is voor jou de ultieme ontspanning?

“Sporten of afspreken met vrienden, gewoon gezellig samen. Of een bad met jeneverbes- of lavendelolie. Dan wordt het een soep van etherische oliën en lig ik daarin te marineren. (lacht) Héérlijk. Sinds een jaar of vijf raak ik ook ontspannen van koken. Boodschappen doen en dan aan de slag in de keuken. Ik probeer altijd zo lekker en gezond mogelijk te koken. Ik ben al 18 jaar vegetariër en altijd op zoek naar nieuwe dingen om uit te proberen. Ik kook ook bijna nooit twee keer hetzelfde. Koken zorgt er ook voor dat je even je verstand op nul kan zetten en dat je in je hoofd geen lijstjes meer overloopt. Simpel: snij nu de wortel, klinkt het dan in mijn hoofd. En niet in je vinger, dat ook.” (lacht)

(BVB)

>> www.yogametevy.be

Het volledige artikel lees je in Krant van West-Vlaanderen.