Evita Perón centraal op concert Jet Symphonic Band in Tielt

We zien v.l.n.r. Ann Verschuere, dirigente Mieke De Meyer, Joyce Van de Casteele, Mathieu Vande Voorde, dirigent Wim Belaen, Dirk Vanderbeke en voorzitter Chris Deloof. © Nele
Redactie KW

Op zaterdag 28 april vindt het voorjaarsconcert van de Jet Symphonic Band en de Jet Mini Band plaats. Samen met Ballet Attitude en accordeonsoliste Elke De Meester maken ze een culturele reis door Argentinië.

Evita Perón is de centrale figuur op het voorjaarsconcert. Tijdens het concert schetsen de muzikanten via dans, muziek en poëzie de cultuur van Argentinië. Het leven van de sterke vrouw Evita komt daarbij uitgebreid aan bod.

Wim Belaen is dirigent bij de Jet Symphonic Band. “Ik volgde les aan het Sint-Jozefscollege en de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord. Ik zette mijn eerste muzikale stappen bij Willie Verdievel”, zegt hij. “Daarna trok ik naar het Koninklijk Muziekconservatorium in Gent voor euphonium bij Gustaaf Devolder. Daarna volgden er nog veel mooie momenten en speelde ik mee in verschillende orkesten. Ik werd jurylid en muziekleraar. Sinds september 2016 hanteer ik het dirigeerstokje bij de Jet Symphonic Band. Het tweede concertgedeelte staat onder mijn leiding. Ik koos bewust voor originele muziek die perfect past binnen ons thema.”

Accordeon en dans

Tijdens het eerste deel dirigeert Mieke De Meyer de Jet Mini Band en Jet Junior Band. “Ik startte mijn muzikale basisopleiding in de Academie van Muziek en Woord in Tielt”, vertelt ze. “Daarna studeerde ik af aan het Lemmensinstituut in Leuven met de eerste prijs notenleer en een meesterdiploma trompet en kamermuziek. Ik studeerde ook muziekpedagogie en behaalde het aggreaatsdiploma. Verder volgde ik ook masterclasses trompet en momenteel geef ik les aan de SAMW in Tielt.”

“Ook ben ik algemeen coördinator voor zowel de Heilige Bloedprocessie als de Gouden Boomstoet in Brugge. Ik musiceer in verschillende ensembles en ben spelend lid van diverse muziekverenigingen. Bij de Jet Mini Band, de Jet Junior Band en het Egems Gemengd Koor ben ik dirigente. Ik startte ook een opleiding harmonie en fanfare aan het Conservatorium van Maastricht.”

Aangepaste choreografie

Tijdens het concert komt accordeoniste Elke De Meester solistisch aan bod. Annelies Eggern verzorgt de dans op deze zuiderse avond. Zij zorgt voor aangepaste choreografieën, die haar ballerina’s van de balletschool Attitude zullen uitvoeren. Dit is een nieuwe ervaring voor het orkest. Enkele leden van het orkest zullen ook meedansen. De presentatie is in handen van Annelies Vanderbeke. Zij zorgt ervoor dat teksten en beelden samenvloeien met de muziek. De zaal zal ook mooi aangekleed worden in Argentijnse tinten. Het concert vindt plaats op zaterdag 28 april om 20 uur in de Europahal, Generaal Maczekplein. Kaarten kosten 13 euro en kinderen jonger dan 12 jaar kunnen gratis binnen.

(NS)

Verkooppunt: Bruggestraat 32 in Tielt, via 051 40 53 94 of via kaarten@jettielt.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier