Eventplanner uit Blankenberge vraagt opschorting voor doodsbedreigingen aan Steve Tielens

Redactie KW

De 51-jarige Dirk C. uit Blankenberge heeft aan de Brugse strafrechter opschorting van straf gevraagd voor een lastercampagne en doodsbedreigingen aan het adres van charmezanger Steve Tielens. De eventplanner kan aantonen dat de hevige ruzie ondertussen is bijgelegd.

In maart 2013 stopte de samenwerking tussen het duo abrupt na een dispuut over het Rupelfestival. De frustraties liepen de volgende maanden hoog op. Op 12 juni 2013 sprak C. in dronken toestand op het antwoordapparaat van Tielens in dat hij de zanger zou afmaken. Twee maanden later filmde de beklaagde een optreden van de zanger in het casino van Blankenberge. “Hij beweerde dat Tielens dronken was en probeerde hem via You Tube te vernederen en belachelijk te maken”, zei de procureur op de vorige zitting.

Door een klacht van Tielens bij de onderzoeksrechter moest C. zich begin november voor de strafrechter verantwoorden. Het slachtoffer en zijn advocaat waren echter niet aanwezig. Dirk C. beweerde toen dat alle plooien ondertussen waren gladgestreken. Donderdagochtend legde hij aan de rechter een brief voor van meester Paul Quirynen, raadsman van de zanger. Daaruit blijkt dat Tielens en zijn zelfverklaarde ontdekker inderdaad terug samen door één deur kunnen.

De rechter doet uitspraak op 22 december.

(Belga)