Evely Duis in Oostendse Galerie Studio

Galeriehouder Jean-Jacques Soenen en exposerend fotografe Evely Duis. © ML
Redactie KW

In Galerie Studio in Oostende loopt momenteel de introspectieve foto-expo Broken-Empty-Fixe van Evely Duis als verwerkingsproces voor het verlies van haar ware liefde.

De jonge fotografe Evely Duis, afgestudeerd aan Narafi, Luca School of Arts, is te gast in Galerie Studio. “In het voorbije jaar heb ik gewerkt aan drie projecten die aan elkaar gelinkt zijn omwille van hun thematiek: het verwerkingsproces na het verlies van de ware liefde.” Of hoe een gevoel wordt omgezet in beelden. “Die emoties heb ik in samenwerking met een model, met wie ik die gevoelens kon overbrengen en die ook een steun voor mij was, in beelden vastgelegd. Hoewel er in die periode duistere gedachten door mijn hoofd spookten, ben ik nu in staat terug te kijken via mijn fotografie en heb ik er uiteindelijk vrede mee.” Of hoe foto’s therapeutisch het ergste verdriet en de verwerking ervan een plaats kunnen geven.

De tentoonstelling zelf van haar werk vormt het vierde luik en sluitstuk de Acceptatie. De foto-expo in Galerie Studio, Prins Boudewijnstraat 8 in Oostende, loopt tot en met 10 september. Woensdag, donderdag en vrijdag open van 14 tot 18 uur. In het weekend van 14 tot 17 uur.

(ML)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier