Etagetent wordt blikvanger op 44ste Paulusfeesten in Oostende

Redactie KW

Woensdag werd de 44ste editie van de Paulusfeesten voorgesteld, op het Boudwijnplein, in Galerie Studio van fotograaf Jean-Jacques Soenen, die straks weer uitpakt met zijn levensgrote foto’s op het parcours van de feesten.

Om elkaar niet te mislopen spreken heel wat vrienden tijdens de Paulusfeesten af in de grote dranken- en hapjestent. Die wordt nu vervangen door een etagetent: de gelijkvloerse verdieping blijft fungeren als centrale ontmoetingsplaats, terwijl de ruimte erboven wordt ingericht voor VIP-arrangementen. Het Boudewijnplein – vorig jaar voor het eerst volledig voorbehouden voor eetstandjes – krijgt nu toch opnieuw randanimatie. Het cateringaanbod breidt weliswaar nog uit met foodtrucks, maar een westernshow en muzikale acrobaten moeten voor meer ambiance zorgen…

Preuteleute

Les Truttes, ‘s lands beste coverband, opent het 44ste culturele stadsfeest-met-een-hoek-af. Ter gelegenheid van hun twintigste verjaardag laten Les Truttes op het Sint-Petrus en -Paulusplein hun nagelnieuwe show op de bezoekers los. Een dag later zullen oude bekenden Alain en Ook Alain van Preuteleute je ongetwijfeld weer gensters slaan. De vrijdagavond zwiert De Afrekening van Studio Brussel de meest dansbare nummers uit de strafste lijst van wereldhits het publiek in. Dat belooft de grootste openluchtfuif van de zomer aan de kust te worden! De zaterdag komt er met Stijn Meuris en Paul Michiels schoon volk uit de Vlaamse muziekscène optreden en op zondag staat het inmiddels niet meer te missen ‘Oostende Zingt’ op het programma. Op de voorlaatste dag van de feesten wordt een gepast muzikaal eerbetoon gebracht aan de jammerlijk verongelukte Jef en Guido Six en op de slotdag zorgt een collectief van Oostendse topdj’s voor een spetterend einde. Onder meer de wereldwijd befaamde Di Maro staat dan aan de draaitafels, samen met Ya’MO (Jan Mortelmans), Phil (Filip Blondé) en BFF (Gre’n & Filou).

Gratis

Op het nabijgelegen Pauluspleintje – waar alles zoveel jaren geleden begon – geeft men beloftevolle bands een platform. Een eigenzinnige selectie van groepen en artiesten van over de hele wereld komen je met hun specifieke stijl live van hun kunnen overtuigen. Daarnaast valt er onder het thema ‘Wild’ nog een pak straatanimatie te beleven en kan men deelnemen aan workshops. Voor de kinderen zijn er speciale activiteiten. “De Paulusfeesten zijn nog altijd gratis toegankelijk”, aldus de organisatoren, “met dank aan de meer dan 300 vrijwilligers die vol enthousiasme een vlot verloop van het evenement waarborgen.”

(Rio)

>> Op www.paulusfeesten.be vind je alle gedetailleerde info. De affiche is voor de tweede keer op rij van de hand van de Oostendse cartoonist Bart Simoens, alias Seamoose.

(FRO)

>> Voor meer info kan je terecht op www.paulusfeesten.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier