Ertebrekers van Flip Kowlier trappen Volta RSL op gang in Roeselare

Ertebrekers bracht heel wat schwung op de openingsavond van Volta RSL. (Foto SB) © Stefaan Beel
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Het driedaagse festival Volta RSL werd donderdagavond geopend door de Ertebrekers van Flip Kowlier. Ook vrijdag en zaterdag is er nog heel wat te doen.

Volta RSL is de opvolger van het Maybee Festival dat tien jaar lang aan de vooravond van 1 mei op het Stationsplein werd georganiseerd. Donderdagavond was er de opener in het Zuidpand in Roeselare met Ertebrekers, het nieuwe project van Flip Kowlier. Ze brachten er heel wat nummers uit hun eerste album ‘Otel’ en dat werd best gesmaakt. ‘De Zji’ stroomde donderdagavond heel eventjes door de Rodenbachstad.

Het festival is meer dan muziek, op vrijdag ontvangen ze er vanaf 17 uur onder andere Saskia De Coster en revelatie van het moment Lize Spit. ‘s Avonds is het dan de beurt aan Brihang en co. Op zaterdag is er in de namiddag een stadslab waarbij de stad van de toekomst door verschillende stadsgenoten bekeken wordt. ‘s Avonds is er dan muziek met onder andere Mensch Erger Je Niet en de gitaren van Id!ots. Doorheen het weekend is er ook ruimte voor verschillende exposities.

Het festival is vrijdag en zaterdag volledig gratis. Alle info via www.roeselare.voltaxl.be.

(TD)

Ertebrekers bracht heel wat schwung op de openingsavond van Volta RSL. (Foto SB)
Ertebrekers bracht heel wat schwung op de openingsavond van Volta RSL. (Foto SB)© Stefaan Beel

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier