Eric De Clercq uit Roeselare lanceertnieuw muzikaal talent

Eric Declercq in zijn productiestudio: "Hier krijg ik bijna alle stemmen goed". (Foto Stefaan Beel) © (Foto Stefaan Beel)
Redactie KW

Eric De Clercq (65) blijft nog steeds gedreven met muziek bezig. Als kleine jongen leerde hij vele instrumenten bespelen, hij maakte deel uit van diverse showorkesten en nu is hij promotor en producer van nieuw muzikaal talent.

“Ik ben al 30 jaar producer onder mijn eigen label RCP Music Production”, begint Eric zijn verhaal in zijn opnamestudio in de Roeselaarse Iepersestraat.

“Ik heb lange tijd basgitaar gespeeld met Ricky Morvan, een Brugse rocker. En ik speelde ook nog drums in het orkest van de legendarische Willy Lustenhouwer. In orkesten spelen was altijd superleuk, ik deed dat enorm graag.”

” Mijn oorspronkelijk instrument was de accordeon maar daar kwamen dan orgel, piano, gitaar en drums bij. Die veelzijdigheid heeft me later veel geholpen als producer.”

Café chantant

“Ik heb ook vele jaren ‘het seizoen’ gedaan in Oostende. In juli en augustus waren er dan iedere dag optredens in de Caravelle in de Langestraat, dat was tegenover kippenrestaurant De Koekoek. Daar speelde ik meestal orgel in een café chantant. De Caravelle was zeer populair bij de Engelsen die bleven zingen en dansen, zelfs al hadden ze soms een glas te veel op en kreeg er iemand een duw of een trek (lacht).”

“Met Ricky Morvan zaten we regelmatig in opnamestudio’s en ik besefte dat ik dat ook wel graag zou doen. In 1998 begon ik in Kortemark, waar ik toen woonde, met mijn eerste opnamestudio en in 2003 verhuisde ik met alles naar Roeselare.”

“Beroepshalve ben ik machineoperator geweest maar de muziek heeft altijd een zeer grote rol gespeeld in mijn leven. Muziek blijft ook nu nog altijd mijn passie. Als producer ben ik altijd zelfstandige in bijberoep geweest. Pas de laatste acht jaar werk ik voltijds rond muziek en als producer.”

Patrick Hamilton

“Mijn opnamestudio is in de Iepersestraat en ik ben relatief bekend in het milieu. Een tijdje geleden hebben Patrick Hamilton en ik Pure Entertainment opgericht. Patrick is natuurlijk een zeer bekende producer die met de allergrootsten heeft gewerkt en in de bekendste opnamestudio’s is geweest. Ik ging vroeger zelf mixen in de opnamestudio van Patrick omdat hij toch wel topmateriaal heeft. Hij heeft één van de beste studio’s van de wereld.”

“Muziek blijft ook nu nog altijd mijn passie”

“Met Pure Entertainment hebben we de taken ook mooi verdeeld: Patrick doet de productie en ik hou me bezig met het management van de artiesten.”

“Naast Pure Entertainment doe ik ook veel theaterproducties. Zo komt het Stroppentheater uit Gent ieder jaar om hun gezongen sketches op te nemen. Zij komen dat bij mij inzingen en ik zorg er dan voor dat dit goed klinkt. De liedjes in hun shows zijn dus vooraf opgenomen, ja.”

In de Ultratop

“Ik heb 20 jaar samen gewerkt met Sander Deroo uit Poperinge. We hebben heel wat radiohits gehad maar Sander heeft drie jaren geleden een ongeluk gehad. We hebben meest Nederlandstalige artiesten in onze opnamestudio. Zo produceren we de eerste cd van de Roeselaarse Dina Rodrigues en hebben we met Kelsey Adams uit Kortrijk een artieste die de Engelse charts haalde. Ze staat nu trouwens ook genoteerd in de Ultratop. En met Kim Dejonghe uit Zonnebeke, Freek Vanrooy uit Hoegaarden en Louis Flion uit Brugge hebben we enkele talentvolle jongeren. Kelsey, Freek en Kim zitten nu weer in de playlist van Radio 2.”

“Maar hobbyzangers zijn ook welkom bij mij. Dan denk ik aan iemand die een cd wil opnemen voor zijn familie. Of een serviceclub die een cd inzingt voor een nieuwe voorzitter. Dat is steeds een zeer leuke avond en er wordt heel wat afgelachen. Of ik alles goed krijg in mijn studio? Toch veel, zelfs mensen die absoluut geen muzikaal talent hebben, krijg ik op een aanvaardbaar niveau op cd. (lacht).”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier