Erfgoed en migratie centraal op fototentoonstelling in Brugge

Redactie KW

Tijdens het Erfgoedweekend kan je in het Provinciaal Hof een opmerkelijke fototentoonstelling bekijken.

Tijdens het Erfgoedweekend op 26 en 27 april kan je in het Provinciaal Hof op de Markt in Brugge een opmerkelijke fototentoonstelling bekijken. Erfgoed en migratie worden er samen in beeld gebracht onder de noemer ‘Gedeeld verleden, gedeelde toekomst’. Het fotoproject is een initiatief van Vormingplus en de Federatie Mondiale Democratische Organisaties (FMDO).

Voor de fototentoonstelling gingen de organisaties op zoek naar Bruggelingen met een migratieachtergrond. Zij gingen het afgelopen weekend voor de lens met een voorwerp waar hun persoonlijk verhaal aan vast hangt. Tijdens het Erfgoedweekend in april worden de portretten getoond tijdens de tentoonstelling ‘Brugse migratie in beeld’.

“De mensen leren kennen”

Ike Owoie (47) kwam 22 jaar geleden van Nigeria naar West-Vlaanderen als profbasketbalspeler. Bessem Tanyi-Johnson kwam tien jaar geleden uit Kameroen naar ons land, de liefde achterna. Ze woont ondertussen al tien jaar in Sint-Andries. “Ik voel me hier ondertussen wel thuis, maar het heeft wel een tijdje geduurd”, zegt ze. “De mensen zijn wat meer gesloten, je moet ze eerst leren kennen.”

(WK)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Brugsch Handelsblad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier