Ensorherdenking eert Oostendse meester

Bekende en minder bekende gezichten legden zondagmiddag een krans neer bij het graf van James Ensor in Mariakerke. We zien Johan De Vylder, Marc Loy, Annie Cool, Philip Van Den Bossche, Freddy Dufait, Liliane Vandenbroucke, Jean-Pierre Falise, Johan Van Roose en schepen Bart Plasschaert. © Foto BVO
Redactie KW

De traditionele Ensorherdenking ter ere van kunstschilder baron James Ensor vond zondagmiddag plaats.

Cultuurminnend Oostende kwam hiervoor naar de kerk Onze-Lieve-Vrouw Ter Duinen in de Dorpsstraat. Eerst was er een klassiek concert door ‘Het Collectief’ in de kerk, gevolg door een uitgebreide bloemenhulde aan het graf van Ensor. Heel wat overheden en instanties legden een krans neer: Stad Oostende, de provincie West-Vlaanderen, Mu. Zee, Vrienden van het Mu. Zee, Heem- en Geschiedkundige Kring De Plate,cultuurraad, Vrienden van Jan De Clerck, cultuurkring Obekin en gidsenkring Lange Nelle.

Baron James Ensor werd in 1860 geboren en overleed op 13 april 1949 in de Stad aan Zee. Tijdens zijn leven vormde de Duinenkerk, ook Ensorkerk genoemd, voor James Ensor een belangrijke inspiratiebron. Het werk van Ensor blijft over de hele wereld bewondering opwekken en zijn invloed op de hedendaagse kunst blijft tot vandaag actueel. Voor het eerst vond de bloemenhulde niet plaats op zaterdag-, maar op zondagmiddag. (BVO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier