Enora Oplinus uit Roeselare danst mee in de musical Belle en het Beest

Enora samen met Josje die de rol van Belle op zich neemt: "Disneyfilms zijn altijd fijn." (GF)
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

De Roeselaarse danseres Enora Oplinus mag mee dansen in de musical Belle en het Beest die tijdens de eindejaarsperiode in Flanders Expo wordt gespeeld.

De Disneyklassieker Beauty and the Beast wordt binnenkort ook in Vlaanderen gespeeld. Met Josje Huisman (ex-K3) als Belle en Jan Schepers als het beest kan de musical op enkele absolute toppers rekenen. Op het podium zien we ook de Roeselaarse Enora Oplinus (25). Voor haar is het de eerste keer dat ze aan zo’n grote musical meewerkt. “Vorig jaar heb ik al Peter Pan gedaan, maar dat was dan puur de repetities en niet de shows, dus dit is toch nog iets heel anders”, vertelt Enora na alweer een drukke repetitiedag.

Ish Ait Hamou

“De choreografie voor Belle en het Beest is in handen van Ish Ait Hamou die ik nog ken van So You Think You Can Dance, bovendien werkte ik al vaak samen met het agency waar hij bij zit. Op een dag kreeg ik telefoon met de vraag of ik het eventueel zou zien zitten om mee te werken aan de productie. Het was niet nodig om auditie te doen, door de goede samenwerking uit het verleden weten ze perfect wat ik aankan. Ik heb geen moment getwijfeld om toe te zeggen. Ik heb het laatste jaar heel veel freelance gewerkt en ik had wel wat nood aan werkzekerheid en stabiliteit, want de shows inbegrepen zullen we er toch drie maanden mee bezig zijn. Deze opdracht kwam voor mij op het juiste moment.”

“Het is een fijne musical om te mogen aan meewerken. België is bovendien het tweede land waar ze de toestemming gekregen hebben om het scenario te veranderen en andere kostuums dan in het originele te gebruiken, ik ben nu al benieuwd naar het geheel.”

Helse decembermaand

“We gaan op zondag 11 december in première en spelen de musical tot begin januari een dertigtal keer. Het wordt erg intens, maar dat heb ik wel graag.” Belle en het Beest is een van de bekendste sprookjes van Disney. “Ik kende het sprookje natuurlijk al, maar toen ze mij opbelden voor de musical heb ik de tekenfilm toch nog eens bekeken om het hele verhaal nog eens te kennen én het is natuurlijk altijd plezant om naar een Disneyfilm te kijken”, lacht Enora. “Door de film vers in het geheugen te hebben, kun je je ook nog een stuk beter inleven, je weet precies met welke scène je bezig bent.”

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier