Emile Vanooteghem uit Kuurne speelt mee in Ketnet Musical Unidamu

Meespelen in een musical was voor Emile al lang een droom. © FODI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Op 1 maart 2017 gaat in Kursaal Oostende de Ketnet Musical Unidamu in première.

Er namen 1.200 kandidaten deel aan de selectie en daaruit werden er 24 jonge talenten gehaald, onder wie als enige West-Vlaming Emile Vanooteghem uit Kuurne. Emile (15) volgt de afdeling Schilderen en Decoratie in Athena Campus in Heule. Hij speelt toneel in het Jeugdtheater Scherven in Bellegem. Meespelen in een musical was voor Emile al lang een droom. “Het was de derde keer dat ik mij inschreef voor een auditie van een musical. Voor Kadanza haalde ik de halve finale, voor Kadanza Together werd ik jammer genoeg niet geselecteerd, maar bij Unidamu is het eindelijk gelukt”, vertelt hij enthousiast.

Na een eerste screening werden er nog 60 jongeren weerhouden. Tijdens de voorbije herfstvakantie mochten ze op selectieweekend in Doornik, waar ze konden bewijzen hoe goed ze kunnen zingen, dansen en acteren. De jury bestond uit Laura Tesoro, Giovanni Kemper en regisseur Tijl Dauwe, die de kinderen constant volgden en uiteindelijk 24 jongeren eruit pikten. Voor Emile was de bootcamp al een unieke ervaring, want de repetities werden gefilmd en er was ook een fotoshoot.

Voorlopig lukt de combinatie school/repeteren. De volgende repetities vinden plaats tijdens de weekends en in de schoolvakanties. Momenteel repeteert de groep van 24 jongeren nog apart. Na nieuwjaar wordt er gerepeteerd met de volwassen hoofdrolspelers Sien Wynants en Herman Verbruggen. Emile kijkt al uit naar de première.

(PADI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier