Elvis Costello komt naar Brugge voor intiem soloconcert

21/09/16 om 15:13 - Bijgewerkt om 15:11

De solo-optredens van de Britse muziekveteraan zijn telkens legendarische gebeurtenissen.

Elvis Costello komt naar Brugge voor intiem soloconcert

Op donderdag 16 maart 2017 komt Elvis Costello naar de Stadsschouwburg van Brugge voor een uniek, intiem soloconcert.

De voorbije decennia trad Elvis Costello in ons land op samen met The Sugarcanes, The Allen Toussaint Band, zijn hondstrouwe pianist Steve Nieve (op 10 juli 2004 zelfs op het Cactusfestival in Brugge), The Imposters en zelfs met The Attractions.

De solo-optredens van de Britse muziekveteraan zijn telkens legendarische gebeurtenissen. In ons land kreeg Costello in 1989 de weides van toen nog Torhout en Werchter muisstil. Daarna volgden memorabele concerten in een volle Koningin Elisabethzaal in Antwerpen (2011) en het Koninklijk Circus in Brussel (2012 en 2014). De teller van studioplaten staat ondertussen op 32 en beslaat de meest uiteenlopende genres en bondgenootschappen. Gelukkig voor ons bundelde Costello zijn meest ontroerende anekdotes nu zelf in de autobiografie 'Unfaithful Music & Disappearing Ink' en de bijbehorende soundtrack 'Unfaithful Music & Soundtrack Album'.

"Welke nummers Costello in maart volgend jaar in de Stadsschouwburg precies zal spelen, houdt hij nog even voor zich", klinkt het bij het Cultuurcentrum Brugge. "Dat 'The King of Belgium' niemand onberoerd zal laten met zijn stem, gitaar, piano en songs - ontdaan van alle franjes - staat nu al vast. De titel van zijn eerste LP 'My aim is true' blijkt in dit verband nog steeds profetisch."

(svv)

De voorverkoop voor het concert van donderdag 16 maart 2017 om 20 uur in de Brugse Stadsschouwburg gaat van start op vrijdag 23 september om 13.00 uur via Cultuurcentrum Brugge (Sint-Jakobsstraat 20) of In&Uit Brugge.

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!