Ellen uit Waregem en Ricardo uit Izegem bij laatste 18 So You Think You Can Dance

Redactie KW

De twee maken kans om de prestigieuze titel van meest favoriete danser van de Lage Landen op zijn of haar naam te zetten, en zo een dansopleiding naar keuze en een geldbedrag van 25.000 euro te winnen.

Ellen Houck (24) komt uit Waregem. De mysterieuze en soms onzekere Ellen is een doorzetter die nooit voor het halve werk gaat. Met haar eerste auditie blies ze de jury omver. Euvgenia twijfelde om haar Golden Ticket aan Ellen te geven, maar deed het toch niet. Toen ze Ellen vlak voor de Final Auditions de keuze gaf om het ticket alsnog aan te nemen, wist Ellen respect af te dwingen door het te weigeren en ervoor te kiezen om haar Final Audition te brengen.””Ik had gewoon zin om te dansen bij de Final Auditions en ik wou graag de feedback van de jury”, vertelt ze. Achteraf bekeken natuurlijk een groot risico. “Gelukkig is het helemaal goed gekomen, want ik ben in de bootcamp en zelfs in de liveshows geraakt. En ik heb er ontzettend veel zin in. Ik kijk ernaar uit om met alle choreografen in alle stijlen te werken, maar mijn grote droom is samenwerken met choreografe Conny Janssen.”

Voetballer werd danser

Ricardo Oliveira Ferreira (20) uit Izegem was ooit beloftevol voetballer, maar uiteindelijk koos hij toch voor het dansen, samen met zijn zus. De bootcamp van SYTYCD was alvast een onvergetelijke ervaring voor de frisse twintiger. “De kledij, de schoenen, de choreograaf, de sfeer,… en een dansstijl die je bij ons niet al te vaak ziet passeren, een dansstijl vol ritme en karakter. We hebben er ons compleet gegeven en het heeft ons letterlijk bloed, zweet en tranen gekost. Weet je, seizoen na seizoen zit ik thuis voor het televisiescherm en zeg ik tegen mezelf: Ricardo daar moet jij ooit kunnen staan… En nu komt mijn droom dus uit. En ik zal genieten van elke seconde!”

Meer in Krant van West-Vlaanderen, edities De Weekbode Izegem en Het Wekelijks Nieuws Gaver