Elke Pattyn is vrouwelijke sterkhouder in Stem 2014

Elke Pattyn brengt duiding rond de verkiezingen in Stem 2014. (Foto VTM) © Stem 2014
Redactie KW

Eén mag dan wel toppers als Phara de Aguirre en Martine Tanghe in huis hebben, op VTM is Elke Pattyn de vrouwelijke sterkhouder van de verkiezingsshows. Vanavond leidt ze ook de verkiezingsshow Stem 2014 in goede banen.

Elke Pattyn, afkomstig uit Lendelede, is ondertussen al tien jaar aan de slag bij VTM en sinds vorig jaar presentatrice van VTM Nieuws. Sinds een half jaar verzorgt ze regelmatig ook de hoofduitzending van 19 uur. Als presentatrice van Telefacts Zomer is ze ook wekelijks te zien. Elke is niet alleen een vertrouwd gezicht, maar één van de meest bekwame mensen binnen de nieuwsredactie. Ze maakt dan ook terecht deel uit van Stem 2014, de verkiezingsshow waarmee VTM uitpakt op deze verkiezingszondag. Samen met Stef Wauters en Dany Verstraeten volgt ze het verkiezingsnieuws op van over heel Vlaanderen. Ze verzorgt ook een panel met raad der wijzen waaronder KULeuven-rector Rik Torfs, NRC-hoofdredacteur Peter Vandermeersch en huispoliticoloog Nicolas Bouteca. De eerste uitslagen kwamen dan ook van haar hand.

Vanuit de nieuwsstudio in Vilvoorde loopt de hele dag Stem 2014 en net na het nieuws van 19 uur geven Elke en co een round-up van de verkiezingsuitslag. Na de avondfilm De Hel van Tanger is er om 23 uur nog een extra nieuwsuitzending met de laatste gegevens, waaronder de Europese uitslagen.

Stem 2014, op zondag 25 mei om 19.50 uur op VTM.