Eindeloos geduld bij kunstenaar Mirko Zec in Oostende

Mirko Zec bij één van zijn typische kunstwerken. (Foto BVO)
Redactie KW

Vanavond om 20.30 uur kunnen kunstliefhebbers de vernissage van een tentoonstelling met beeldend kunstenaar Mirko Zec bijwonen.

De expo “Mirko, Endless patience” loopt tot eind augustus in Galerie Papillon, op de hoek van het Marie Joséplein en de Madridstraat. De exposant verklaart zelf de titel. “Al mijn werken komen tot stand na eindeloos veel geduld. Eerst creëer ik een potloodschets op aquarelpapier, daarna volgt de afwerking van de tekening met een profielpen. Mijn werken bestaan uit vele duizenden streepjes en puntjes met aquarelverf en Oost-Indische inkt. Ik beschouw mijn profielpen als mijn zesde vinger. De werken zijn figuratief, en met zorg gemaakt. Landschappen of zeezichten zijn niets voor mij. Mijn voorkeur gaat uit naar de menselijke figuur.”

“Geduld komt als kwaliteit uiteraard altijd van pas. Ook om mijn leven uit te bouwen, legde ik letterlijk en figuurlijk een lange weg af. In de jaren zeventig kwam ik met mijn gitaar vanuit mijn geboorteregio Servië in Oostende aan. Door de juiste contacten te leggen kwamen de tentoonstellingen langzaam maar zeker tot stand. Er volgde een samenwerking met de grote namen uit het Oostende van toen. Sinds een tweetal jaar wonen mijn vrouw Lieve en ik in de Vuurtorenwijk, in de buurt van de Spuikom. We nemen regelmatig de tram om artistieke evenementen in het centrum van Oostende bij te wonen. Enkele bevriende kunstenaars uit de tijd van toen zijn ook vandaag nog niet uit beeld verdwenen, zoals Willy Bosschem en Hugo Brutin. Hugo verzorgt op zaterdag 4 augustus om 20.30 uur zelfs de inleiding van de vernissage. Dit zal ongetwijfeld een meerwaarde bieden aan de tentoonstelling Mirko, Endless patience”, aldus nog Mirko Zec.

(BVO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier