Eigen Kweek wordt fictiereeks over aardappeltelers uit Wijtschate die wiet gaan telen

Redactie KW

Onder meer Wim Willaert, Maaike Cafmeyer en Stefaan Degand doen mee in ‘Eigen Kweek’.

De opnames voor de nieuwe fictiereeks starten op 3 mei . Wanneer een familie van aardappeltelers getroffen wordt door financiële rampspoed, besluit ze wiet te kweken om het hoofd boven water te houden. In Eigen kweek kruipen Dirk Van Dijck, Sien Eggers, Wim Willaert en Sebastiaen Dewaele in de huid van een sympathieke familie van aardappeltelers uit het West-Vlaamse Wijtschate. Rhoda Mae Montemayor vertolkt de rol van de kersverse Filipijnse vriendin van een van de zonen.

West-Vlaamse acteurs boven

Daarnaast zijn er in de reeks belangrijke rollen weggelegd voor Maaike Cafmeyer, Rudi Delhem, Theodosia Tadiar, Thomas Ryckewaert en Wouter Bruneel. Ten slotte spelen ook Stefaan Degand, Liesa Naert, Günther Lesage, Jan Hammenecker, Mieke Dobbels, Sam Louwyck, Tom Vermeir, Steven Van Watermeulen, Bas Teek, Kasper Vandenberghe, Hannes Reckelbus, Jan Cattrijsse en Maria Van Hooren een rol in Eigen kweek.

Opnames

De opnames lopen van 3 mei tot en met 26 juli. Die opnames vinden voor een groot stuk plaats in de gemeente Heuvelland, een landelijke gemeente in West-Vlaanderen. Eigen kweek wordt ten vroegste in het najaar van 2013 uitgezonden op Eén.

Meer in Krant van West-Vlaanderen