Eigen Kweek-gids Johan vanavond te zien in ‘1000 Zonnen’

Redactie KW

De hele week brengt ‘1000 Zonnen’ op Eén in de rubriek ‘Wordt vervolgd’ een blik achter de schermen van de populaire fictiereeks ‘Eigen Kweek’. Vanavond mag Johan Dierynck uit Wijtschate daar in schitteren.

‘1000 zonnen’ heeft een rubriek ‘Wordt vervolgd’. Deze week gaat het daarin over Eigen Kweek achter de schermen. Ook de Wijtschatenaars komen er het woord. Johan Dierynck vertelt donderdagavond hoe hij de reeks, de opnames en de impact op het dorp ervaart. “Ze vroegen me hoe de mensen zich voelen als er straten afgezet worden voor opnames. Ik heb gezegd dat niemand daar problemen mee heeft. Integendeel, we zijn trots dat het hier wordt gedraaid. Ik heb ook gezegd dat ik vroeger Wijtschate moest situeren als dorp dichtbij de Kemmelberg en Dranouter, maar dat dat nu niet meer nodig is. Mensen weten nu waar Wijtschate ligt. Toen ze het interview afnamen, waren er juist opnames op een nieuwe locatie. Daar ben ik ook heen getrokken met die cameraploeg in mijn zog. Ik ben benieuwd wat ze ervan gaan maken!”

Eigen Kweek-gids Johan vanavond te zien in '1000 Zonnen'

Johan Dierynck is de initiatiefnemer achter het arrangement ‘In het spoor van de familie Welvaert’. “Woensdag hield de politie Arro Ieper hier nog een teambuilding en ze hebben mij als gids in hun combi gestopt”, lacht hij. De foto’s van de ‘arrestatie’ verschenen meteen op Facebook.

(KVL)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Ieper-Poperinge

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier