Eerste Sunset concert aan Q-Beach House is schot in de roos

Redactie KW

De populaire Nederlandse band Kensington mocht gisterenavond de aftrap geven voor een reeks concerten aan de mobiele strandstudio van Q-music. Het lokte een pak nieuwsgierigen.

Sinds begin deze maand is het Q-Beach House geopend op het strand van Oostende. Nieuw dit jaar is dat de studio verwerkt werd in een groots opgezette boot. Op het dek/dak ervan gaf de Nederlandse band Kensington het eerste Sunset concert van de zomer. Dat bracht meteen heel wat volk op de been, dat er duidelijk zin in had. De organisatoren schatten dat zo’n 3.000 man kwam kijken naar de groep. Kensington bestaat al tien jaar, maar brak vorig jaar ook bij ons door met nummers als ‘Streets’, ‘All for Nothing’ en ‘War’. In oktober waren ze nog te gast in de Qube, de mini-concertzaal van Q-music.

Kensington kwam naar Oostende, waar de hemel net op tijd was opgeklaard, met een crew van 15 man en bracht iets meer dan 10 nummers. Morgen trekken ze nog naar Duitsland, maar volgende week zijn ze te gast op Kneistival op 24 juli in Knokke-Heist. Op 28 juli staan ze op het podium van Muzikale Dinsdagen in Ieper. Op 13 november staan ze in de Ancienne Belgique.

Na het optreden was er nog een afterparty met dj Bart-Jan Depraetere. Volgende week is er geen Sunset concert, maar wordt er de hele week gewerkt rond de Top 500 van de Zomer, met de favoriete zomerplaten van de luisteraars. De week nadien is er opnieuw een Sunset concert. Die naam wordt pas volgende week bekend gemaakt, maar we kunnen nu al meegeven dat het om iemand gaat die ook al een tijdje meedraait, maar sinds kort ook bij ons doorbrak en heel wat vrouwenharten sneller doet slaan… (BVB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier